loading...
مــجـلـّه فـــرهنـگـی مــــرصــاد|Mersad caltural magazine
نیما جمشیدی کٌمرودی(admin) بازدید : 40 دوشنبه 11 اسفند 1393 نظرات (0)





بیش از این سوختن نمی خواهم

گریه بر خویشتن نمی خواهم

مده زحمت به بازویت مادر

به خدا پیروهن نمی خواهم

درد داری تو استراحت كن

نیمه شب آب من نمی خواهم

ای كه غم دیده از وطن هستی

بعد از این من وطن نمی خواهم

فكر عریانی مرا كم كن

غرق در خون كفن نمی خواهم

وقت قتلم میا سوی گودال

وقت كشته شدن نمی خواهم

تو ببینی كه شمر می آید

از تو بر سر زدن نمی خواهم

روی تو سایه ای كبودین داشت

سر سالم به تن نمی خواهم

شاد كن جان من كه غمگین است

رحم كن بر دلم كه مسكین است

روز اول كه دیدمت گفتم

آن كه روزم سیه كند این است

نكشد كس كمان عشق با زور

عشق شاه همه سلاطین است

بی رخت دین من همه كفر است

با رخت كفر من همه دین است

گه گهی یاد كن به دشنامم

سخن تلخ از تو شیرین است

بنوازی و پسش بیازاری

آخر ای دوست این چه آیین است

روز اول كه به استاد سپردند مرا

دیگران را هنر آموخت مرا مجنون كرد

نیما جمشیدی کٌمرودی(admin) بازدید : 42 جمعه 08 اسفند 1393 نظرات (0)

به گزارش سردبیرمرصاد به نقل از روابط عمومی وتبلیغات سپاه پاسداران شهرستان قائم شهر، سرهنگ ابراهیم یعقوبی ظهر امروز در جلسه هماهنگی اعزام کاروان راهیان‌نور شهرستان قائم‌شهر، با بیان اینکه فراهم کردن اتوبوس برای ما به یک معضل تبدیل شد، اظهار داشت: متاسفانه هنوز نتوانستیم هماهنگی لازم را انجام دهیم و این درحالی است که استقبال‌کننده زیادی داریم.

وی افزود: اکثر شهرستان‌ها هماهنگی‌های لازم برای اعزام کاروان راهیان نور را، خاتمه داده‌اند و امیدواریم ادارات قائم‌شهر نیز، در این راستا همکاری بیشتری کنند.

فرمانده سپاه قائم‌شهر در ادامه با بیان اینکه، راهیان نور به عنوان یک پدیده خاص در انقلاب محسوب می‌شود، افزود: باید در مقابل همه ایثار و فداکاری‌های شهیدان، که جان گران‌بهای خود را در طبق اخلاص نهادند، اهداف و آرمان‌های آن‌ها را ادامه دهیم.

این مسئول با تأکید بر اینکه سیاست بازدید از مناطق جنگی به منظور آشنایی و زنده نگه‌داشتن فرهنگ ایثار و شهادت است، گفت: حضور آحاد جامعه به ویژه نسل جوان در مناطق عملیاتی جنوب کشور، نقش موثری در آشنایی آنان با فرهنگ غنی ایثار و شهادت دارد.

فرمانده سپاه ناحیه قائم‌شهر در پایان گفت: در این سفر مشکلی در تامین تغذیه زائرین نداریم، همچنین هماهنگی لازم با شهرهای قم، بروجرد و خرم‌آباد در بحث غذا نیز صورت گرفته است.

نیما جمشیدی کٌمرودی(admin) بازدید : 43 جمعه 08 اسفند 1393 نظرات (0)
به گزارش بخش سیاست کارگروه دولت مرصادبه نقل از دفتر ریاست جمهوری؛حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر«حسن روحانی» در پیامی درگذشت مادر شهیدان کشوری را به خانواده، بستگان و مردم استان مازندران تسلیت گفت.
 
متن پیام رئیس جمهور به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

درگذشت مرحومه حاجیه خانم «فاطمه سیلاخوری» مادری فداکار و پاکدامن که فرزندان بزرگی همچون شهیدان «احمد و محمد کشوری» را تربیت نمود؛ موجب تاثر و تالم گردید.
 
فقدان آن بانوی صابره و مومنه را به خانواده و بستگان محترم ایشان و همچنین مردم شریف استان مازندران تسلیت می‌گویم و از خداوند متعال، علو درجات آن مرحومه را توام با صبر و سلامتی بازماندگان معزز مسئلت می‌نمایم.

حسن روحانی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
نیما جمشیدی کٌمرودی(admin) بازدید : 35 جمعه 08 اسفند 1393 نظرات (0)

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات مرصاد؛مدتی پیش بود که نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که استفاده از نرم افزار واتس اپ را در آینده در کشورش ممنوع خواهد کرد.


حالا در اقدامی جدید یک دادگاه در برزیل نیر رای به مسدود کردن واتس اپ به عنوان نرم افزار پر طرفدار ارتباطی در این کشور داده و اعلام کرده که بسیاری از محتوای جابجا شده توسط این نرم افزار غیر اخلاقی است و باید با آن مقابله کرد.

همچنین اعلام شده باتوجه به اینکه بسیاری از افراد برزیلی از این نرم افزار استفاده می کنند و این امر موجب متضرر شدن اپراتورهای تلفن همراه در این کشور شده و به همین دلیل مسدود کردن واتس اپ از ماه جاری میلادی در دستور کار دادگاه برزیل قرار گرفته است.

نیما جمشیدی کٌمرودی(admin) بازدید : 51 پنجشنبه 07 اسفند 1393 نظرات (0)

سردبیر مرصاد به نقل از قائم انلاین؛ علی اصغر میرزایی دقایقی پیش در گفتگو با قائم‌آنلاین اظهار داشت: بر اساس تصمیم ستاد ارتحال مادر سرلشگرشهید احمد کشوری، از روز جمعه به مدت سه روز در شهرستان سیمرغ عزای عمومی اعلام شد.

وی افزود: مراسم تشییع‌ پیکر این مادر مهربان روز شنبه نهم اسفندماه جاری ساعت 10 صبح از میدان شهیدکشوری با حضور مردم شهیدپرور و همیشه در صحنه این دیار انجام خواهد شد و در گلزار شهدای سیمرغ آرام خواهد گرفت.

به گزارش قائم‌آنلاین، حاجیه خانم فاطمه سیلاخوری غروب امروز (7 اسفند) به دلیل عارضه مغزی در بیمارستان شفای ساری دعوت حق را پذیرفت.

نیما جمشیدی کٌمرودی(admin) بازدید : 114 چهارشنبه 06 اسفند 1393 نظرات (0)

به نام خداوند جان وخرد

بیانیه ی کانون صنفی معلمان پیرامون اعتراضات فرهنگیان نسبت به مشکلات موجود در آموزش و پرورش

در هفته های اخیر نوشتاری بیانیه مانند مبنی بر دعوت به تعطیلی کلاس های درس در اوایل اسفند به نام کانون صنفی معلمان ایران به ویژه در فضای مجازی منتشر شده است. کانون صنفی معلمان با آگاهی از ساختگی بودن این نوشته، سکوت در مقابل آن را در پیش گرفت و انتشار بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی سراسر کشور که مواضع جمعی این تشکل ها را در مقابل مسائل جاری آموزش و پرورش نشان می داد، کافی دانسته و به انتشار همان بسنده نمود. لیکن از آن جا که بیانیه ی ساختگی با اضافاتی بازهم در فضای مجازی انتشار یافت و واکنش ها و پرسش های گوناگونی را برانگیخت، این شبهه را مسلم نمود که پاره ای افراد یا گروه های مطرود در میان معلمان با توسل به این ترفند قصد به چالش کشاندن کانون و یا بهره برداری نا مشروع از وجهه ی مردمی آن را دارند. لذا کانون صنفی معلمان ایران( تهران ) لازم دید مواضع خود را در قالب یک بیانیه رسمی اعلان نماید.

  1. کانون صنفی معلمان اعلام می دارد این تشکل به عنوان یک نهاد مدنیِ متعهد به فعالیت قانونی و علنی هیچگاه بیانیه و یا نامه ی مخفیانه ای را صادر ننموده و نخواهد نمود. مواضع این تشکل همواره به صورت شفاف و علنی از طریق مجاری رسمی مانند سایت کانون، خبرگزاری ها و نشریات رسمی کشور به صورت بیانیه و یا از طریق سخنگوی رسمی کانون و یا دبیرکل آن اعلام می گردد.
  2. کانون صنفی معلمان در قالب بیانیه های پیشین و همین بیانیه نارضایتی شدید خود را از شرایط حاکم بر آموزش و پرورش کشور اعلام نموده و می نماید. معتقد است فضای فکری حاکم بر این وزارت خانه و ساختار کنونی آن نسبت به دولت پیشین تفاوت قابل توجهی نداشته است و ادامه روند نادرست پیشین نابسامانی های این دستگاه و نارضایتی معلمان را روز به روز بیشتر نموده است.

ما معتقدیم مجموعه ی ساختار تصمیم گیری کشور چنانچه قصد تغییرات بنیادین واقعی در شرایط آموزشی کشور و قرار دادن آموزش در جایگاه محوری خود در توسعه همه جانبه را دارد؛ لازم است با تصمیماتی قاطع اولاً با حذف هزینه هایی که ظاهراً صرف امور فرهنگی در نهادها و ارگان هایی می شود که نه مسئولیت مستقیم آموزشی و فرهنگی دارندو نه حتی یک صدم آموزش و پرورش در کشور برد و تأثیرگذاری دارند، بودجه آموزش و پرورش را دست کم دو برابر کنند. ثانیاً تغییرات ساختاری بنیادینی را در جهت محو تمرکزگرایی شدید حاکم بر آموزش و پرورش ( مثلاً دادن اختیارات بیشتر برای تصمیم گیری به مدیران مناطق جغرافیایی و فرهنگی مختلف کشور) و محوریت بخشیدن به بخش آموزش و توزیع متعادل قدرت تصمیم گیری و دخالت دادن موثر و سازمان یافته ی بدنه آموزشی کشور به ویژه معلمان در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها، انجام دهند.ما با کالایی نمودن آموزش در کشور، به فراموشی سپردن اصل آموزش رایگان تحت عنوان های مختلف نظیر خصوصی سازی در آموزش و آخرین نمونه ی آن سپردن شتابزده مسئولیت تعدادی از مدرسه های دولتی به افرادی به عنوان سرمایه گذار که عملاً هیچ آورده ای برای آموزش و پرورش ندارند،مخالفیم. ما معتقدیم آموزش و بهداشت با کیفیت و رایگان بخشی از ابتدایی ترین حقوق هر شهروند است که حکومت با هیچ بهانه ای نباید مسئولیت خود در ارائه آن ها را به حالت تعلیق درآورد.

  1. مجلس شورای اسلامی به عنوان مهمترین نهاد قانون گذار در کشور مسئولیت بزرگی در شرایط بد و نابسامانی کنونی آموزش و پرورش دارد. این نهاد اگر می خواهد عصاره ی فضائل ملت باشد لازم است به آموزش به عنوان یکی از زیرساخت های اساسی کشور توجهی مضاعف داشته باشد. می بایست حتی پیشاپیش دولت در اندیشه تقویت آموزش و رفع نقایص متعدد آن در زمینه های مختلف باشد. مجلس چنانچه به حفظ جایگاه حقیقی و قانونی خود و البته منافع ملی و نه جناحی می اندیشد، اولاً نباید به وزیر دولت پیشین به دلیل همسو بودن با جناح سیاسی تعدادی از نمایندگان، فرصت چنان تاخت و تاز نابخردانه ای را می داد که آثار مخرب آن تا سال ها از دامن جامعه آموزش کشور پاک نخواهد شد( یک نمونه ی آن به جا گذاردن پنج هزار میلیارد تومان بدهی در پایان کار دولت دهم برای وزارت آموزش و پرورش است ). ثانیاً نباید جلوی انتخاب فردی قوی به عنوان وزیر آموزش وپرورش در دولت کنونی آن هم به دلیل اختلاف سلیقه ی صرفاً سیاسی را می گرفت که فشاری همه جانبه باشد بر شانه های نحیف آموزش و پرورش تا هرچه بیشتر در باتلاق موجود فرو رود.

انتظار بخش عظیمی از معلمان کشور از مجلس پی گیری خواسته های صنفی – آموزشی آن ها از دولت است. افزایش دست کم دوبرابری بودجه آموزش و یاری رساندن فارغ از تنگ نظری های جناحی به دولت برای اصلاح بنیادین ساختار آموزش و پرورش .

  1. در حدود پنج ماهی که از سال تحصیلی جاری می گذرد، شاهد اتفاقات اغلب ناخوشایند و خشونت باری در مدارس کشور بوده ایم. اوج این حوادث تأسف بار واقعه ی قتل معلم شریف بروجردی به دست دانش آموز خود در مدرسه بود. همین طور اقدامات تنبیهی ناموجهی که از جانب برخی معلمان نسبت به دانش آموزان صورت گرفت و یا واکنش های نامعقول برخی والدین نسبت به معلمان که بدون تردید همه ی این حرکات محکوم و غیر قابل توجیه اند. از سوی دیگر در این ماه ها شاهد شکل گیری حرکات اعتراضی عموماً خودجوش به شکل تحصن یا تجمع در نقاط مختلف کشور از جانب معلمان بوده ایم. این اعتراضات تماماً جنبه ی صنفی داشته و به دلیل وضعیت معیشتی بد معلمان و تبعیضی است که همچنان نسبت به آنان روا داشته می شود. اگر تمامی حوادث خشونت بار و حرکات اعتراضی موجود را قطعات مختلف پازل آموزش و پرورش ایران بدانیم؛ تصویر نهایی که از کنار هم قرار دادن این قطعه های ظاهراً مجزا شکل می گیرد حاکی از بحرانی است که این نظام در آن گرفتار شده است. بحران درحل کسری و کمبودهای شدید بودجه ای،بحران ناتوانی در انتقال دانش به شیوه های کارآمد و نو و فهم عمیق آن از جانب دانش آموزان، بحران ناتوانی در ایجاد انگیزه و پویایی در آموزگاران و یادگیرندگان برای کسب دانش و عشق به آموختن و آموزاندن، ناتوان در انتقال ارزش های اخلاقی ریشه دار در اعتقادات دینی و ملی و ناتوان از انتقال مهارت های مورد نیاز زندگی در جهان امروز… .

در صف مقدم آسیب دیدگان این شرایط نابسامان چنانکه وقایع اخیر نیز نشان می دهد، معلمان و دانش آموزان قرار می گیرند. دانش آموزان اعتراض خود به این شرایط را با بی انگیزگی، افت تحصیلی و مقابله با نظم خشک مدارس، پرخاشگری و افسردگی به عنوان دو روی یک سکه بروز می دهند. معلمان نیز با ابراز نارضایتی مداوم از شرایط شغل خود، پناه بردن به شغل های دومی که کمترین سنخیت را با شغل معلمی دارند. یا اعتراضاتی گاه تند و هیجانی که ناشی از سرخوردگی شدید آنان از شنیده نشدن صدایشان توسط مسئولینی است که گویی در جهان دیگری سیر می کنند ( نمونه اخیر آن ارسال طومار با شش هزار امضاء از معلمان به مجلس که بدون پاسخ ماند یا بی پاسخ ماندن اعتراضات معلمان حق التدریس برای تعیین تکلیف شان پس از سال ها با اتکا به آمار نادرست وزارت خانه مبنی بر داشتن نیروی مازاد). آن چه می توانست و می تواند شکاف عمیق بوجود آمده میان معلمان و مدیران ارشد و تصمیم گیرندگان آموزش و پرورش را که نمونه ای از شکاف دولت (حکومت) – ملت است را تا حدودی پرنماید وجود تشکل های صنفی مستقل و کارآمد است. متأسفانه در برهه هایی که این تشکل ها تلاش نموده اند کاستی ها موجود و خواسته های بدنه را در قالب نظرات انتقادی به شکلی مدون و مسالمت آمیز به مسئولان رده های مختلف انتقال دهند؛ همواره با بی اعتنایی، مانع تراشی، مشابه سازی، تبلیغات منفی برای ایجاد حس بدبینی و سرکوب به شکل های مختلف مواجه بوده اند.

اکنون نیز نارضایتی های انباشته شده معلمان، در فقدان فضای آزاد و مناسب برای فعالیت های قانونی و آرامش بخش این تشکل ها می تواند زمینه ی شکل گیری حرکت های هیجانی، توده وار، بی شکل و بی شناسنامه را فراهم نماید که به راحتی مورد بهره برداری گروه ها و باندهای بی نام و نشان اما فرصت طلب برای سوء استفاده سیاسی و تبلیغاتی قرار می گیرد. این احتمال نیز وجود دارد که صدور بیانیه ی جعلی به نام کانون صنفی معلمان به اشاره ی همین سیاست بازان صورت گرفته باشد تا برای پیشبرد هدفهای باندی خود از نارضایتی معلمان سود برده برای آنان اشک تمساح بریزند و آنان را پیاده نظام جلب منافع خود نمایند.


همکاران گرامی !

کانون صنفی معلمان ضمن تأکید بر حق قانونی و مسلم معلمان برای اعتراض به شرایطِ نامطلوب آموزش و پرورش و وجود تبعیض های ناروا نسبت به آنان، از همکاران محترم تقاضا می نماید نسبت به بهره برداری فرصت طلبان از نارضایتی به حق آنان هشیار باشند. به مسئولان دولتی نیز هشدار می دهد عقلانیت و تدبیر حکم می کند پیش از آن که بیش از این دیر شود برای بهبود همه جانبه ی اوضاع آموزش و پرورش اقداماتی فوری و اساسی انجام دهند. در غیر این صورت در دور باطل امنیتی تر شدن فضا ی جامعه و سرکوب گرفتار آمده در ورطه ی مطلوب تمامیت خواهان فرو می غلتند.

کانون صنفی معلمان تقاضای رسمی خود برای برگزاری یک تجمع اعتراضی قانونی در روز 10 اسفند از وزارت کشور را به این وزارت خانه ارائه داده است.

… د‌اور‌ى‌ ‌آن‌ سو‌ى‌ِ در نشسته‌ ‌است‌، بى‌رد‌ا‌ى‌ِ شوم‌ِ قاضیان‌.
ذ‌ات‌‌اش‌ در‌ایت‌ و ‌انصاف‌
‌هیاءت‌‌اش‌ زمان‌
و خاطره‌‌ات‌ تا جاود‌ان‌ِ جاوید‌ان‌ در گذرگاه‌ِ ‌ادو‌ار، د‌اور‌ى‌ خو‌ا‌هد شد…

 

                                                                                      

    کانون صنفی معلمان ایران ( تهران )                                                                                                بهمن ماه 1393            

*مرصاد خطاب به معلمان فرهنگیان دلسوز وفداکار:قابل توجه کلیه فرهنگیان محترم به اطلاع میرساند در امتداد جریان اعتراض فوق دوباره طبل وشیپور غربی ها به صدا درآمده مبادا فتنه ی جدید را به دست خودمان ایجاد کنیم؛زیرا در این میان برخی افراد به دنبال سودجویی وسیاسی کاری اند.پس هشیارانه و با بصیرت عمل کنید.
نیما جمشیدی کٌمرودی(admin) بازدید : 44 چهارشنبه 29 بهمن 1393 نظرات (0)
به گزارش کارگروه سیاست مرصاد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری ؛حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم استان آذربایجان شرقی، ضمن تشکر و قدردانی فراوان از حضور پرشکوه ملت بزرگ ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، در سخنان مهمی، به تشریح شرایط اقتصادی کشور و همچنین راهکارهای علاج مشکلات، بویژه ضرورت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی پرداختند و با اشاره به شاخ و شانه کشیدن‌ها و شرط و شروط‌های آمریکا و تحریم‌های جدید اعمال شده از سوی اروپا تأکید کردند: ملت ایران همواره نشان داده است که اراده قوی دارد و در موضوع تحریم‌ها هم ملت ایران می‌تواند، این توطئه را ناکام بگذارد. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای در سخنان خود با اشاره به گزارش‌های دقیق درخصوص راهپیمایی ۲۲ بهمن مبنی بر حضور بیشتر و باشکوه‌تر مردم در راهپیمایی امسال نسبت به سال قبل، گفتند: زبان من برای تشکر از ملت بزرگ ایران، و توصیف حضور مردم در راهپیمایی واقعاً قاصر است. 

ایشان به هوای سرد و بارانی در برخی شهر‌ها و همچنین طوفان خاک در اهواز و خوزستان اشاره کردند و افزودند: در این شرایط و با وجود گذشت ۳۶ سال از انقلاب، حضور امسال مردم در راهپیمایی، باشکوه‌تر و با عظمت‌تر از گذشته بود و این، در دنیا بی‌نظیر است. 

رهبر انقلاب اسلامی دلیل اصلی شکوه و عظمت راهپیمایی ۲۲ بهمن را، حضور مردمی در صحنه و محول شدن امور بدست مردم دانستند و خاطرنشان کردند: در هر زمان که در مسائل کشور، حضور مردمی وجود داشته است، ما این چنین معجزه‌ای را همواره مشاهده کرده‌ایم. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای با تعمیم این قاعده کلی به مسائل اقتصادی، و تأکید بر لزوم حضور برنامه ریزی شده مردم در عرصه اقتصادی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی، به تبیین دلایل مشکلات اقتصادی کشور پرداختند و گفتند: یکی از مهم‌ترین این دلایل، برنامه ریزی قدرتهای استکباری بعد از پایان جنگ تحمیلی، برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قطب اقتصادی تأثیرگذار در منطقه و جهان است. 

ایشان افزودند: غربی‌ها و عمدتاً آمریکایی‌ها، با برنامه ریزی و با استفاده از شیوه‌های مختلف اقدام به کارشکنی در طرح‌ها و فعالیت‌های بزرگ اقتصادی ایران با کشورهای منطقه و دور زدن ایران در خطوط انتقال نفت و گاز، خطوط زمینی و هوایی و خطوط شبکه‌های ارتباطاتی کردند و عملاً سال‌ها پیش از قضایای هسته‌ای، تحریم بی‌سر و صدایی را آغاز کردند که این مقابله اقتصادی تا به امروز ادامه داشته است. 
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: بنابراین در تحلیل شرایط و مشکلات اقتصادی کشور، نباید برنامه ریزی دشمن را که آمریکا و چند کشور اروپایی دنباله رو آن هستند، نادیده گرفت. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه باید در مقابل برنامه ریزی بدخواهان به گونه‌ای تلاش شود که ضربه دشمن، تأثیرگذار نشود و یا کم اثر شود، افزودند: علاوه بر برنامه ریزی مستمر و گسترده جبهه استکبار، اقتصاد کشور از دو اشکال بزرگ «نفتی بودن» و «دولتی بودن» نیز به شدت رنج می‌برد. 

ایشان خام فروشی نفت و صرف آن در امور جاری کشور و استفاده نکردن از فرآورده‌های گسترده ناشی از ارزش افزوده نفت را، میراث شوم رژیم طاغوت و خسارتی جبران ناپذیر خواندند و گفتند: این روش، آسان‌ترین راه پول درآوردن است که برخی از مسئولان در طول زمان‌های مختلف، ترجیح دادند از این پول آسان، استفاده کنند. 
رهبر انقلاب اسلامی درخصوص مشکل دولتی بودن اقتصاد کشور نیز به ابلاغ سیاستهای اصل ۴۴ در چندین سال قبل، و تأکیدات مکرر برای اجرای این سیاست‌ها اشاره کردند و گفتند: مسئولان انصافاً تلاش می‌کنند اما این تلاش‌ها کافی نیست و باید یک نفَس جدیدی به تلاش‌های اقتصادی دمیده شود. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای ۲۹ بهمن را مصادف با اولین سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دانستند و تأکید کردند: اقتصاد مقاومتی که برای کشور، در هر شرایطی اعم از تحریم یا غیرتحریم ضروری است، به معنای آن است که بنیان اقتصادی کشور بگونه‌ای ساماندهی شود که تکانه‌های جهانی در آن اثرگذار نباشد. 

ایشان افزودند: اگر پایه اقتصاد کشور براساس استفاده از ظرفیت‌های مردمی و تولید داخلی برنامه ریزی و مستحکم شود، دیگر برای تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت عزا نمی‌گیریم و دچار نگرانی نمی‌شویم. 

رهبر انقلاب اسلامی یکی از لوازم اصلی و مهم خروج از اقتصاد نفتی را، قطع وابستگی بودجه کشور به درآمد نفت دانستند و خاطرنشان کردند: باید به این نقطه برسیم و معتقدم این کار سخت را می‌توان با همت و با اعتماد به مردم و جوان‌ها و سرمایه‌های داخلی و بالا‌تر از همه، با اعتماد به خداوند متعال که وعده نصرت داده است، انجام داد. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه یکی از راههای قطع وابستگی بودجه به درآمد نفت، تکیه بر درآمد حاصل از مالیاتِ تولید و تجارت است، گفتند: برخی سرمایه داران کلانی که از دادن مالیات خودداری و فرار می‌کنند مرتکب جرم می‌شوند زیرا کشور را به پول نفت بیش از پیش وابسته می‌کنند و زمینه ساز بروز مشکلات بیشتر می‌شوند. 

ایشان موضوع مالیات را بسیار مهم و دادن مالیات را یک فریضه دانستند و افزودند: مسئولان مالیاتی برنامه‌ها و اقدامات خوبی را برای درآمد مالیاتی حاصل از تولید و تجارت طراحی کرده‌اند که باید با کمک مردم، هرچه سریع‌تر اجرایی شوند. 

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از نکات اساسی برای حل مشکلات اقتصادی، ارتقاء بهره وری است، خاطرنشان کردند: ارتقاء بهره وری عبارت است از کاهش هزینه تولید و بالا بردن کیفیت. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای برنامه ریزی مناسب برای استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و منابع داخلی را یکی دیگر از راههای برون رفت از مشکلات اقتصادی برشمردند و در ادامه چند نکته را متذکر شدند. 

استفاده از تولیدات داخلی اولین نکته‌ای بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: مردم و همه کسانی که علاقمند به ایران و آینده آن هستند و همچنین دستگاههای دولتی باید کالاهای خارجی را که مشابه داخلی آن وجود دارد، استفاده نکنند. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای در بیان نکات دیگر، به لزوم پرهیز از اسراف و جلوگیری از تضییع منابع عمومی، تکیه بر شرکتهای دانش بنیان و مبارزه جدی با قاچاق اشاره کردند و افزودند: برای حل مشکلات اقتصادی، این کار‌ها باید انجام شود. 

ایشان خاطرنشان کردند: در این سال‌ها، هشدارهای زیادی داده شده و تلاش‌های بسیاری هم انجام شده است اما نه آن هشدار‌ها کافی است و نه آن تلاشهای مسئولان. 

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم تلاش‌های جدی‌تر و کمک گرفتن از ظرفیت‌های مردمی، افزودند: ما می‌توانیم در مقابل هیاهو و اقدامات دشمنان در موضوع تحریم‌ها ایستادگی کنیم و هدف‌های آن‌ها را ناکام بگذاریم. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای گفتند: اگر اقدامات لازم و تلاشهای جدی‌تر را در عرصه اقتصادی انجام ندهیم، نتیجه‌‌ همان می‌شود که اکنون دشمن برای موضوع هسته‌ای ما شرط و شروط می‌گذارد و بعد هم می‌گوید، اگر قبول نکنید، تحریم می‌کنم! 

ایشان با اشاره به استفاده حداکثری جبهه استکبار از حربه تحریم علیه ملت ایران، تأکید کردند: هدف اصلی آن‌ها از این اقدامات، تحقیر ملت ایران و متوقف کردن حرکت عظیم ملت و نظام اسلامی به سوی تمدن نوین اسلامی است و من معتقدم حتی اگر در مسئله هسته‌ای نیز‌‌ همان خواسته‌هایی را که آن‌ها دیکته می‌کنند، قبول کنیم، باز هم تحریم‌ها برداشته نخواهد شد زیرا ان‌ها با اصل انقلاب مخالفند. 

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های بسیار بالای جوانان بخصوص دانشجویان بسیجی، در مسائل کشور و پیشبرد اهداف انقلاب، به تهدیدهای دولت زورگو و قلدر امریکا و تحریم‌های جدید دنباله روهای اروپایی آن اشاره کردند و گفتند: اگر بنابر تحریم باشد، ملت ایران هم می‌تواند تحریم کند و این کار را خواهد کرد. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: ملت ایران اراده بسیار قوی دارد و جمهوری اسلامی، در هر مسئله‌ای که وارد شده است، عزم راسخ خود را نشان داده است. 

ایشان مقابله جدی ایران با داعش را یک نمونه از این اراده قوی برشمردند و با اشاره به دروغ گویی و تزویر آمریکا و همپیمانانش برای مقابله با این گروهک تروریستی، خاطر نشان کردند: آمریکایی‌ها به وزارت امور خارجه ما نامه نوشتند و گفتند، ما از داعش حمایت نمی‌کنیم اما چند روز بعد تصاویر کمک‌های نظامی آمریکا به داعش منتشر شد. 

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره حماسه مردم تبریز در ۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶، پیشرو بودن، موقعیت‌شناسی، عمل در لحظه نیاز، شجاعت و ایمان واقعی را از ویژگیهای برجسته مردم آذربایجان و تبریز در مقاطع مختلف برشمردند و از شخصیت آیت الله مجتهد شبستری به عنوان روحانی مجاهد و با بصیرت تجلیل کردند. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه مردم صاحبان اصلی انقلاب و کشور هستند، در پایان تأکید کردند: بدون تردید ملت ایران در آینده نه چندان دور در قله‌های شرف و افتخار خواهد ایستاد. 

پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله مجتهد شبستری نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، در سخنانی با اشاره به حماسه بزرگ ملت ایران در ۲۲ بهمن امسال، تاکید کرد: مردم غیور آذربایجان در مواقع و عرصه‌های حساس تاریخ انقلاب، به‌ویژه در قیام ۲۹ بهمن ۵۶ از استقلال و تمامیت ارضی کشور حراست کرده‌اند و در به ثمر رسیدن انقلاب شکوه‌مند اسلامی نقش مؤثری داشته‌اند. 

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: مردم فهیم آذربایجان با توجه به ظرفیت‌های کم‌نظیری که در عرصه علم و صنعت و التزام به ارزش‌های اسلامی دارند، آمادگی دارند همچون گذشته جزء پیشگامان شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی باشند.

مشاهده و دانلود تصاویر اینجا کلیک کنید.

شنیدن و دانلود صوت اینجا کلیک کنید.

مشاهده و دانلود فیلم اینجا کلیک کنید.


نیما جمشیدی کٌمرودی(admin) بازدید : 31 دوشنبه 27 بهمن 1393 نظرات (0)

به گزارش کارگروه سیاست مرصادبه نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج وزیارت؛ معاون وزیر و رئیس سازمان حج و زیارت از کاهش صدور روادید عمره در روزهای اخیر خبر داد .

مهندس سعید اوحدی عنوان کرد : دوره اول ثبت نام عمره که از 16 آذرماه شروع و تا 20 اسفندماه ادامه خواهد داشت ، در دور اول 330 هزار زائر برای تشرف ثبت نام کرده اند که تا کنون حدود 240 هزار زائر به سفر عمره مشرف شده اند و دور دوم اعزام ها هم از 21 اسفند ماه آغاز و تا 26 خردادماه ادامه خواهد داشت.

رئیس سازمان حج و زیارت به مشکل اخیر کاهش صدور روادید اشاره کرد و افزود : متأسفانه طی چند روز اخیر شاهد کاهش جدی در صدور روادید از سوی کنسولگریهای عربستان در تهران و مشهد بودیم که این کاهش در یکی دو روز گذشته به کمتر از 50 درصد رسیده است ، طبیعی است اگر این روال ادامه پیدا کند با مشکل جدی در اعزام زائرین مواجه خواهیم شد. وی افزود : با توجه به اینکه قراردادهای عمره 7 شرکت سعودی به تأیید وزارت امور خارجه و وزارت حج عربستان و کنسولگری عربستان در ایران رسیده است ، و شرکت های سعودی عدد قراردادها و تعداد زائرین را به تأیید وزارت حج عربستان رسانده اند ، طبیعتا شرکت های سعودی و وزارت حج عربستان متعهد به تأمین روادید زائرین عزیز می باشند و هر گونه خسارت احتمالی هم بر عهده شرکت های سعودی خواهد بود.

وی ابراز امیدواری کرد با پیگیری وزارت خارجه و مساعدت کنسولگریهای عربستان مشکل کاهش صدور ویزا حل شده و به حالت اولیه خود برگردد و شاهد روند طبیعی صدور ویزا باشیم تا اعزام زائرین در موعد مقرر انجام شده و با مشکل مواجه نشویم

مهندس اوحدی در خصوص روند ثبت نام های حج تمتع نیز گفت : خوشبختانه براساس برنامه ریزیهای بسیار خوبی که امسال صورت گرفته تمامی متقاضیان تشرف برای حج سال 94 ، بر اساس اولویت های اعلام شده ثبت نام خودشان را انجام داده اند. فقط در بعضی از استانها به صورت خیلی محدود ظرفیت خالی وجود دارد که انشاالله در سمینار مدیران استانها که فردا برگزار می شود آن ظرفیت های محدود هم اعلام خواهد شد.

 رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: زائرین بر اساس برنامه ریزیهای سازمان حج و زیارت قسط اول رادر زمان مقرربطور کامل پرداخت کرده اند که از ایشان تشکر می کنیم ، قسط دوم هزینه های حج تمتع را هم در نیمه اول اردیبهشت از زائرین عزیز دریافت خواهیم کرد.

وی به زائرین حج تمتع توصیه کرد تا در این هفت ماه باقی مانده تا زمان تشرف به حج ، به توصیه های مدیران و روحانیون محترم کاروانها و همچنین توصیه های پزشکان کاروانها که زائرین را در شهرستانهای خودشان معاینه می کنند ، عمل کنند تا انشاالله حج را به سلامتی و موفقیت در سال 94 برگزار کنند. مهندس سعید اوحدی در خصوص ثبت نام عتبات نوروزی گفت: پیش ثبت نام عتبات به خوبی انجام شد و امروز نیز آخرین روز پیش ثبت نام عتبات عالیات است و انشاالله در روز جمعه همین هفته قرعه کشی عتبات نوروزی را خواهیم داشت . امیدواریم زائرین بتوانند از فضای معنوی کربلا و نجف و کاظمین در سفر به اعتاب مقدسه بهره مند شوند

تعداد صفحات : 15

درباره ما
پُل ارتباطی با ما رایانامه:8alamdar@mihanmail.ir سامانه پیامکی:30005964102030
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    عـملـکرد مجـلّه فرهنگی مـرصـاد را چگونه ارزیابی می کنید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 114
  • کل نظرات : 15
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 41
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 29
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 29
  • بازدید ماه : 29
  • بازدید سال : 50
  • بازدید کلی : 16,083
  • کدهای اختصاصی